Det hände år 2014

Noteringarna ligger i kronologisk ordning med den äldsta längst ner.

INNEHÅLL

1. Ny webmaster 2. Julgransutdansning 3. Tjärnen isfri 4. Sista april
5. Utflykt till Kolarkojan 6. Byfest & årsmöte 7. Julgransresning  

 

7. Julgransresning

Lördagen den 29:e november restes årets julgran.

 

6. Byfest & årsmöte

Ett tappert gäng trotsade det gråa vädret och samlades på självaste nationaldagen den 6 juni för årets stora händelse i Rupstjärn: Byfest med tillhörande årsmöte.
Innan alla satt till bords och njöt av god mat och underhållning i form av musikquiz deltog byborna i sedvanlig byakamp och tipspromenad samt fiskdamm för barnen.
Byakampen vanns av Lag Öst.

 

5. Utflykt till Kolarkojan

Lördagen den 24 maj arrangerades en utflykt till Råberget och Kolarkojan. Vädret var samarbetsvilligt denna dag då solen sken och varken unga eller gamla behövde frysa. Hugade bybor kunde med hjälp av fyrhjulingar och apostlahästarna ta sig upp och beundra utsikten på dryga 400 meters höjd över havet, och sedan väntade kolbulla, kaffe och saft vid Kolarkojan.
Stort tack till Tord, Mattias ochLinnea som hade ordnat allt så fint!

 

4. Sista april

Sista april firades av ett gäng frusna bybor och ett av säsongens förhoppningsvis allra sista gästspel av Kung Bore. Den blöta snön gjorde dock gott för skog och mark, elden kunde tändas med gott samvete och med goda eldvakter i beredskap. Förtäring fanns i form av både korv, kakor och kaffe och den som vann på lottdragningen kunde bland annat vinna en chokladkaka.
Arrangörerna hade gjort ett bra jobb med årets fyrverkerier som var både uppfinningsrika och trevliga att titta på. Med detta infirande av våren hälsar vi värmen och grönskan välkommen!

3. Tjärnen isfri

I år var det Martin Bengts och Karin Bodin som lyckades pricka in rätt datum för när tjärnen blev isfri, vilket var redan den 30 mars.

 

 

2. Julgransutdansning

Årets julgransutdansning gick av stapeln i bitande kyla, -12 grader kändes för många av oss som -22! Ändå var det riktigt bra uppslutning av både stora och små och stämningen var god. Till hands fanns varm dryck och korv för att hålla energinivån uppe, eld att värma sig vid samt musik med traditionella julsånger.
Det dansades runt granen, åktes pulka och sedan kom renen Rudolf tillsammans med Tomten som hade en säck och delade ut gottpåsar till den yngsta generationen Rupstjärnsbor.
När Tomten och Rudolf lunkade hemåt i sakta mak skingrades folkmassan i ganska rask takt, man kan tro att det var många som liksom Tomten längtade hem till en varm brasa. Förhoppningsvis blir det lika bra uppslutning men något mildare väder nästa gång det är dags för byborna att samlas.

 

1. Ny webmaster

Hej Rupstjärnsbor och andra besökare!


Då jag fått uppdraget att administrera denna sida så vill jag börja med att tacka så mycket för förtroendet och från hela byalaget tacka Bernt Jansson för det arbete och engagemang han i många år lagt ner på denna sida, samt även Janne Hedlund.

Vidare följer en liten presentation av mig själv för er som inte känner mig sedan tidigare:

Jag heter Tina Johansson och är dotter till Ulla Johansson som bott större delen av sitt liv i Rupstjärn. Ulla i sin tur är dotter till byborna Gun och Helge Hedlöf som kanske var mer bekanta namn för den äldre generationen, även om dom idag dessvärre gått ur tiden.
Även jag är uppvuxen på byn och efter några år på vift både inom och utom Sveriges gränser kände jag att det var dags att flytta tillbaka i samband med att jag bildade familj.
Länge sökte vi efter bostad i just Rupstjärn och sommaren 2013 fick vi till vår glädje flytta in i gamla skolan, så här bor jag idag tillsammans med sambo, katt och två små jäntor.
Det är sällan en lugn stund som arbetande småbarnsförälder men jag skall göra mitt bästa för att hänga med och uppdatera om vad som händer på byn.


Vänliga hälsningar Tina Johansson.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skicka e-post